T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - BAHÇELİEVLER İMAM HATİP ORTAOKULU

E-Twinning- Çocuklarımız Bilim Sanat Dergisi Hazırlıyor! Adlı Proje Başladı

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Büşra KIZILELMA'nın kurduğu ÇOCUKLARIMIZ BİLİM SANAT DERGİSİ HAZIRLIYOR! adlı E-Twinning projemiz başladı. 

İnsanlar, dünyaya geldiğinden itibaren özellikle de bebeklik ve çocukluk dönemlerinde çevrelerinde olanlara ilgi duyar, onları merak ederler. İlgi ve merak, öğrenmenin ilk adımlarıdır. Öğrenmek hedef belirlemeyi; bu hedeflere ulaşabilmek ise planlı ve sabırlı bir süreci gerektirir. 

Bu çalışmamızda öğrencilerin belirli bir süreç içinde sebat ve sabır göstererek okullardaki ders kazanımlarını içeren etkinlikler düzenlemeleri, deneyimlerini diğer öğrencilerle paylaşmaları, bu deneyimlerini içeren bir dergi ortaya çıkararak ürün oluşturmaları, bu sayede de dergiyi okuyanların hem yeni bilgiler öğrenip hem de okuma alışkanlığını artırmaları amaçlanmaktadır. Dergi içeriği Bilim ve sanat olacağı için bu konularda hem bilişsel hem de psikomotor becerilerini geliştirmeleri de istenmektedir.

Öğrenciler, kendi ilgi ve meraklarına uygun hedef belirlemeyi, bu hedeflere ulaşmada hangi yolları izleyeceklerini, araştırma yöntemlerini, farklı web 2 araçları kullanma becerisini kazanmayı, öğrendiklerini ya da deneyimlerini aktarabilmeyi, bir derginin nasıl hazırlanacağını, içerik düzenleme ve tasarım yapmayı, bilgi ve belge toplamaya yönelik girişimcilik duygusunu kazanmayı, işbirlikçi ürün çıkarabilmeyi, araştırmacı sorgulayıcı öğrenme yöntemlerini, proje temelli yaklaşımla kalıcı öğrenmeyi sağlayarak yeni bir ürün elde etmeyi öğreneceklerdir.16-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2022 - Güncelleme: 16.03.2022 23:22 - Görüntülenme: 236
  Beğen | 1  kişi beğendi