Mrt

14 Mart "Dünya Pi Günü" sebebiyle Matematik öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin yaptığı çalışmadır. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan ayının tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle, Hayırlı Ramazanlar!

Şbt

“Dürüstlük Manavı” 26 Şubat Pazartesi günü okulumuzda başlayacak bir etkinlik ve hafta boyunca devam edecek. Kurulacak meyve standlarında herhangi bir satıcı veya görevli olmayacak. Öğrencilerimiz meyvelerin ücretlerini kendileri kumbaralara koyacak. Bu noktada öğrencilerimizin dürüstlüklerine güveniyoruz. Toplanan miktar ise güvenilir kurumlar aracılığı ile Filistin'deki kardeşlerimize yardım olarak gönderilecektir.

Şbt

Lise tanıtım çalışmaları kapsamında 8.sınıf öğrencilerimizin LGS'ye yönelik çalışma motivasyonlarını artırmak ve lise türlerini tanımalarını sağlamak amacıyla Bahçelievler Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettik.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda atasözleri ve deyimler temalı sergi çalışması yapıldı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin Dede Korkut Hikayeleri "Anlamını Bul" etkinliği ile ilgili yapılan çalışmalar.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından imam hatip ortaokullarında uygulanan Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı kapsamında öğrenim gören yabancı dil ağırlıklı sınıflarımızda 2. dönem kazanım değerlendirme sınavı başarı ile uygulanmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin Yunus Emre Divanı konulu yapmış olduğu resim çalışmaları.

May

Okulumuzun dahil olduğu "Climate Change Culture Change" adlı eTwinning projesinin ortak çalışması  Dünya iklim haritası Linki

May

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Havva Onaran’ın ve 18 öğrencimizin dahil olduğu Türkiye-Romanya ortaklı CLIMATE CHANGE CULTURE CHANGE adlı eTwinning  projemiz ulusal destek servisi tarafından onaylanmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir. Projemiz iklim değişikliğinin kültür değişikliğine etkisini incelemektedir.

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Kübra Celep’in * 3 Ülke ve toplam 14 öğretmenden oluşan (6 Ürdün’den 1 Tunus’tan ve 7 Türkiye’den)-REFLECTİONS FROM THE QUR’AN TO LİFE-(KUR’ANDAN HAYATA YANSIMALAR) adlı Uluslararası projesi Ulusal Destek Servisi tarafından onaylanmıştır.

Mrt

Okulumuz Erasmus KA212 Okul Eğitimi Akreditasyon Projesi kapsamında İngilizce öğretmenimiz Nihal Güner ve öğrencilerimiz Seçil Babur ve Meryem R. Rençber, Viyana'daki Leipziger Platz ortaokulunda gözlem faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Bir hafta süren hareketlilik dahilinde okuldaki derslere katılarak eğitim sürecini, uygulama ve tekniklerini, okul binasını ve farklı eğitsel amaçlar için oluşturulan her bir sınıfı inceleme şansını yakaladılar.

Okuldaki gözlem faaliyetlerinin yanı sıra Viyana içerisinde kültürel geziler gerçekleştirerek

ülkenin kültürel, doğal, tarihi ve sosyolojik yapısı hakkında da bilgi sahibi oldular.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katılımcılarımızı en iyi şekilde ağırlayan, Avrupa'da eğitim alanında kullanılan yöntem ve teknikler konusunda öğretmen ve öğrencilerimize birçok kazanım ve tecrübe edinmesinde katkıda bulunan Viyana Leipziger Platz ortaokulu müdürü Karl Krammer'e ve misafirperverliği için başta Çağrı hocamız olmak üzere tüm diğer okul öğretmenlerine çok teşekkür ederiz.