Yabancı Dil Portalı

Aralık ayında Çukurova- Selahaddin Eyyubi İmam hatip Ortaokulu ile mektup arkadaşlığı başlatan 5/B sınıfı artık projenin son aşamasına geldi. Proje sayesinde arkadaşlıklarını daha da ilerletip kaynaşan öğrencilerimiz birbirlerine içerisine kendi tasarladıkları kitap ayraçlarını koydukları mektuplarla son defa duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Son online toplantımızı 24 Nisan akşamında yaparak yine projenin final ürünlerinden sayılan her iki okul ve şehir arasındaki benzerlik ve farklılıkları belirleyip Flinga uygulaması üzerinden öğrencilerimiz bu analizlerini toplu bir şekilde yayınladılar ve ayrıca eğlenceli bir ortak ürün olması açısından da toplantı esnasında Padlet üzerinden doğumgünü haritası oluşturan öğrenciler keyifli vakit geçirdiler. Hem arkadaşlıklarını daha ileri seviyeye taşıma fırsatını elde ederken hem de web 2.0 araçlarını öğrenmenin kendilerine birçok şey kazandırdığını dile getirdiler. Bu projenin üzerine yeni fikirler ekleyerek yeni öğretiler ile gelecek dönemde de projemizi geliştirebilmeyi umut ediyoruz.

BIHO Etwinning proje sınıfı olarak 5-B, 7 Nisan Perşembe akşamı saat 21:00'da Adana'daki mektup arkadaşlarıyla online toplantıda buluştular. Projemiz içerisinde şehir tanıtımını e kitap hazırlayarak E twinning üzerinden gerçekleştirmiştik. Öğrenciler birbirlerinin yaşadıkları şehirleri bu şekilde tanımış oldular ve sonra da Quizizz üzerinden şehrimiz ile ilgili Adana'daki proje üye öğrencilerimize online quiz hazırladık ve minik bir yarışma yaptık. Aynı şekilde biz de onların hazırladığı sorularla  Adana'yı eğlenceli yoldan yarışma halinde öğrenmiş olduk. Daha sonra öğrencilerimiz ortak ürün olarak

https://aggie.io/ üzerinden Türkiye haritasını boyayarak mektuplaşma ile başlayan arkadaşlıklarını daha da pekiştirdiler ve kaynaştılar. Toplantıyı öğrencilerin duygu ve dusunceleri, mektup arkadaslarina iletmek istedikleri mesajlarla mutlu bir sekilde sonlandırdık.

İngilizce Proje sınıflarımızda renkli konuşma etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz.

6/B, "My First Things" -ilk eşyalarım- isimli konuşma etkinliğinde eşyalarını tanıtıyor

İngilizce derslerimiz drama etkinliklerimizle daha da renkleniyor, aktif etkileşimle ders olmanın  ötesine geçiyor 7.sınıf "Sports" ünitesi kapsamında sporcularımızla röportaj etkinliği yaptık.

İngilizce kursumuzda bugün kelime tekrarlarını kelime yapbozları ile yaptık. Kelimelerin Türkçe karşılıklarını en hızlı sürede eşleştirip yapbozu tamamlayan grubumuz oyunu  kazandı. Kazanan grubumuzu tebrik ederiz

7/C sınıfının "Wild Animals" ünitesi kapsamında sokak hayvanları ve nesli tükenmekte olan hayvanlarla ilgili farkındalık yaratmak adına yaptığı poster çalışmalarından kareler

6/B yabancı dil sınfımızda, evin bölümleri ve eşyaları konusu kapsamında hayalimizdeki evleri  çizip arkadaşlarımıza tanıttık..

KTS kapsamında 6B ve 6D sınıfındaki öğrencilerimizle  İngilizce  güzel sözler panosu hazırladık. Renklendirdiğimiz cümleleri sözlüklerimizi karıştırıp çevirerek aynı anda kelime dağarcığımızı ve çeviri becerilerimizi de geliştirmeye çalıştık.

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere internet kullanan herkese güvenli bir internet ortamı sağlamak için Avrupa Komisyonu "Güvenli İnternet Programı" kapsamında INSAFE tarafından 2004 yılıında başlatılan "Güvenli İnternet Günü", 2022 yılında 8 Şubat Günü olarak belirlenmiştir.

5-B sınıfı öğrencileri de güvenli internet kullanım kurallarının bulunduğu resimleri boyayıp renkli bir pano oluşturarak güvenli internet farkındalığı yarattılar.

Yabancı dil ağırlıklı İngilizce proje sınıfımız 8-B turizm ünitesi kapsamında farklı ülkelerin kültürlerini araştırarak hem sunum yaptılar hem de eğlenceli kısa bir İspanyol geleneksel dansı flamenko gösterisi sergilediler.

Yabancı dil ağırlıklı proje sınıfımız 5-B  İngilizce konuşma becerilerini geliştirebilmek adına bebeklik eşyalarını getirerek arkadaşlarına bu eşyalarını tanıttılar.